وقتی دوربینم را خریدم، به دلیل اینکه آن روز کیف دوربین، فیلتر ND و وسایل ضروری دوربینم را نیز خریداری کردم، سه پایه دوربین تهیه نکردم. من عکاس مبتدی بودم که هنوز ژانر خاصی را برای کار خود انتخاب نکرده بودم. طبیعتا آن موقع به سه پایه نیاز مبرمی نداشتم. بعد از مدتی برادرم بدون م با من یک سه پایه ارزان قیمت دوربین به عنوان هدیه برایم خرید. بعد از اینکه سهند ویدئو مربوط به سه پایه ی ارزان دوربین را تهیه کرد و برایم ارسال کرد تا در سایت قرار دهم، متوجه شدم شناخت سه پایه قبل از خرید تا چه اندازه میتواند مهم باشد و ممکن بود آن سه پایه به دوربین من آسیب برساند. پیشنهاد میکنم پیش از انتخاب، مقاله و ویدئو ” 13 نکته ایی که قبل از خرید سه پایه باید بدانید” را حتما مشاهده کنید، در این صورت انتخاب بهتری خواهید داشت.
همانطور که گفتم ویدئوی جدید ما به بررسی سه پایههای ارزان قیمت موجود در بازار میپردازد. مدل های 3520 ، 3540، 3560 سه پایههای چینی هستند که با برندهای متفاوتی در بازار عرضه میشوند. بعد از دیدن این ویدئو متوجه خواهید شد که آیا این مدل از سه پایه ها به درد کار شما خواهند خورد یا خیر.
این سه مدل سه پایه از جنس آلومنیوم توخالی هستند و تمام اتصالات آن ها پلاستیکی است. بسیار سبک هستند و در اندازههای متفاوتی ارائه میشوند. نکته جالب درباره ی این سه مدل این است که همیشه با اختلاف کم 20 تا 50 هزار تومانی با یکدیگر به فروش میرسند و عموما نمیتوان تصمیم گرفت کدام یک را خریداری کرد.
این مدل سه پایه های ارزان و سبک ابتدا برای دوربین های کامپکت خانگی طراحی شده بودند. رفته رفته با گذر زمان و پیشرفت در کیفیت دوربین های موبایل، کامپکت ها جایگاه خود را از دست دادند ولی این سه پایه ها هنوز در بازار جز سه پایه های پر فروش محسوب میشوند. در ادامه ابتدا شباهت های این مدل ها را در نظر میگیریم و پس از آن تفاوت های آن را بررسی میکنیم.
همانطور که میدانید دو نوع کفی وجود دارد، کفی لاستیکی که برای سطوح لیز مثل سرامیک و میزهای فی به کار رفته میشود. و کفی میخی که برای محیط های ناهموار و نرم مثل خاک، شن ، و از این قبیل به کار گرفته میشوند و مدل دیگری از کفی که در سه پایه های حرفه ایی وجود دارند، کفی هایی لاستیکی هستن و با پیچاندن آنها به کفی های میخی تبدیل میشوند برای مثال سه پایه های گینک جوی کفی های این چنین دارند. اینگونه کفی ها را معمولا در سه پایه های ارزان نخواهید یافت. در این مدل سه پایه ها نیز داستان همین است، کفی لاستیکی که در محور مشخصی اجازه ی حرکت به ما میدهد در این پایه ها در نظر گرفته شده است.
سه پایه های ارزان قیمت معمولا گیره های پیچی ندارند. گیره های این نوع سه پایه ها کلیپسی هستند. جنس این کلیپس ها از پلاستیک متوسط ساخته شده است، عموما قابل اعتماد هستند اما اگر در آب و هوای سرد از این سه پایه ها استفاده میکنید گیره ها را آرام باز و بسته کنید تا از شکستن و خرابی آنها جلوگیری شود.
اکثر سه پایه ها ستون مرکزی دارند که برخی از آنها کامل جدا میشوند، میتوان به صورت برعکس نصبشان کرد و برای عکاسی ماکرو استفاده نمود، برخی از ستون های مرکزی اصطلاحا Tشو هستند. این نوع ستون های مرکزی اجازه حرکت آزادانه سه پایه برای عکاسی از زاویه های متفاوت را فراهم میکنند. معمولا این ها ویژگی های اضافه برای استفاده ی تخصصی است، پس اگر سه پایهی ارزان خریداری میکنید ممکن است این ویژگیها را نداشته باشد. در این مدل سه پایه ها یی که نام بردیم ستون مرکزی به وسیله ی اهرمی تنها به سمت بالا حرکت میکند.
در مقاله ی راهنمای خرید سه پایه ی عکاسی به تفصیل اجزای سه پایه را توضیح دادیم. بهترین جنس میله سه پایه در بازار جنس های کربنی است که به دلیل کیفیت خوب، تحمل وزن بالا و و وزن سبک قیمت های نسبتا بالایی دارند. اما جنس این سه مدل سه پایه از آلومنیوم تو خالی است، سه پایه بسیار سبک است اما ویژگی سبک بودن سه پایه همیشه خوب نیست زیرا اگر ضربه ایی به سه پایه وارد شود همه چیز واژگون میشود.
در برخی از مدل های سه پایه قلاب کوچکی در زیر ستون مرکزی وجود دارد، که میتوان کیف دوربین عکاسی یا وزنهی شنی را به آن متصل کرد. خوبی این ویژگی این است که میتوان به وسیله ی وزنه های اضافی سه پایه ها را محکم تر کرد، اما در مورد این سه مدل سه پایه باید گفت که به دلیل اینکه اتصالات از جنس پلاستیک هستند ممکن است وزن زیادی را نتوانند تحمل کنند و قلاب از ضامن خود در بیاید.
وجود کفشک امن برای سه پایه ها امری ضروری است، اما امنیت در کفشک به چه معناست؟ زمانی که کفشک بر روی هد گذاشته میشود اتصال بین این دو باید مطمئن باشد اگر کفشک با یک ضامن به راحتی جدا شود ممکن است دوربین به روی زمین رها شود. متاسفانه کفشک سه پایه دوربین ارزان قیمت کفشک های امنی نیست از این رو به شما پیشنهاد میکنم حتما هنگام آزاد کردن ضامن کفشک حواستان به دوربینتان باشد.
این موارد به طور کلی شباهت های میان هر سه این مدل ها بود. در ادامه تفاوت های این سه پایه ها را بیان میکنم.
در ابتدای مطلب به تفاوت قیمتی کم میان این سه پایه ها اشاره کردم، اکنون مورد کوچکی را که باعث ایجاد این تفاوت قیمت شده است نام میبرم:
ارتفاع مدل 3520 در حالت بسته= 55 سانتیمتر
ارتفاع مدل 3540 در حالت بسته= 60 سانتیمتر
ارتفاع مدل 3560 در حالت بسته=64 سانتیمتر
ارتفاع مدل 3520 در بازترین حالت ستون مرکزی= 140 سانتیمتر
ارتفاع مدل 3540 در بازترین حالت ستون مرکزی= 157 سانتیمتر
ارتفاع مدل 3520 در بازترین حالت ستون مرکزی= 167 سانتیمتر
وزن مدل 3520= 800 گرم
وزن مدل 3540= 1200 گرم
وزن مدل 3560=1500 گرم
همین تفاوت های کوچک دلیل اختلاف قیمت کوچکش است، انتخاب اینکه کدام یک از سه پایه ها برای شما مناسب است کاملا بر عهده ی شماست. خرید این سه پایه ها برای دوربین های SLR توصیه نمیشود. این سه پایه های ارزان بیشتر برای موبایل و دوربین های کامپکت مناسب است. برای اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاوران متخصص ما در نگاه شاپ در ارتباط باشید.
درباره این سایت